Montagediensten
Montagediensten

WIJ MONTEREN ELK

MAGAZIJN EN ELK MERK

Lees meer >>

 

Gebruikte palletstellingen
Gebruikte palletstellingen

4000 M2 VOORRAAD

GEBRUIKTE MAGAZIJNINRICHTING

Bekijk onze voorraad

Nieuwe magazijninrichting
Nieuwe magazijninrichting

NIEUWE MAGAZIJNINRICHTING

BEL ONS VOOR EEN OFFERTE

Neem nu contact op >>

ontwerp-en-offerte

INHOUSE EXPERTISE

ADVIES ONTWERP & REALISATIE

Lees meer

Inductielijnen zagen
Inductielijnen zagen

INDUCTIELIJNEN ZAGEN

NAUWKEURIG EN PROFESSIONEEL

Meer weten?

Op- en overslag – Still en Stelbograaf maken flexibele planning mogelijk

Het maken en volgen van een montageplanning voor magazijninrichting is geen hogere wiskunde. De crux van vlekkeloze montage zit hem in de oplossingen die je bedenkt in niet geplande omstandigheden. Met andere woorden: Hoe flexibel ben je als onderneming om een planning te realiseren zonder overlast voor de klant als dingen een keer anders lopen dan gepland.

Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen Still en Stelbograaf. Still is onderdeel van de Kion groep en al jarenlang marktleider op het gebied van logistiek materieel in Europa. Daarnaast is zij in Nederland één van de grootste leveranciers van intralogistieke systemen. Stelbograaf draagt al jarenlang de verantwoordelijkheid voor de montage van alle grote en kleinere projecten voor Still.

Vooruit produceren voor flexibele planning

Op dit moment levert Still de inrichting van een enorm nieuw warehouse voor een grote retailer in Nederland. Het project bestaat uit meerdere fases die gedurende meerdere maanden worden geleverd en gemonteerd. Voor de 3e fase van dit enorme project is de productie enkele weken geleden gestart. Om zeer flexibel in te kunnen spelen op de voortgang van werkzaamheden bij deze retailer heeft Still er voor gekozen om de productie van de volledige inrichting te realiseren voordat de bouw start.

Voordelen voor de klant

Dit betekende dat Still dicht bij de montagelocatie een tussenopslag zocht, en die vond bij Stelbograaf. De voordelen zijn vanzelfsprekend: Tijdens de montage kan Stelbograaf de levering van materiaal zelf coördineren afhankelijk van de voortgang van de montage. Op die manier is een nog exactere Just In Time levering mogelijk waardoor de transportoverlast bij de klant wordt beperkt en de tussenopslag bij de klant (en dus het ruimtebeslag) zo klein mogelijk wordt gehouden.

15 trailers materiaal op voorraad

Sinds gisteren rijden de vrachtwagens af en aan de Industrieweg in Loosdrecht. Totaal 15 trailers worden deze week gelost en voor relatief korte tijd opgeslagen bij Stelbograaf. Het kenmerkt de intensieve samenwerking van Still en Stelbograaf en de gezamenlijke jarenlange ervaring met inrichting. Een goede magazijninrichter voorziet mogelijke knelpunten in een complexe planning en lost die op zonder dat de klant er iets van merkt. Een montagebedrijf onderscheidt zich door mee te denken met de inrichter, en meer te bieden dan alleen ‘handjes’