Montagediensten
Montagediensten

WIJ MONTEREN ELK

MAGAZIJN EN ELK MERK

Lees meer >>

 

Gebruikte palletstellingen
Gebruikte palletstellingen

4000 M2 VOORRAAD

GEBRUIKTE MAGAZIJNINRICHTING

Bekijk onze voorraad

Nieuwe magazijninrichting
Nieuwe magazijninrichting

NIEUWE MAGAZIJNINRICHTING

BEL ONS VOOR EEN OFFERTE

Neem nu contact op >>

ontwerp-en-offerte

INHOUSE EXPERTISE

ADVIES ONTWERP & REALISATIE

Lees meer

Inductielijnen zagen
Inductielijnen zagen

INDUCTIELIJNEN ZAGEN

NAUWKEURIG EN PROFESSIONEEL

Meer weten?

Voestalpine Railpro kiest Stelbograaf voor keuring

Palletstellingen, en andere opslagmiddelen, gelden als een arbeidsmiddel volgens de wet. In artikel 7.4 van het arbeidsomstandighedenbesluit dienen arbeidsmiddelen voor ingebruikname te worden gekeurd. Daarnaast dienen arbeidsmiddelen die onderhevig zijn aan verslechtering periodiek gekeurd te worden. Voor palletstellingen geldt dat de keuring minstens 1 keer per jaar dient plaats te vinden, en daarnaast na iedere verandering, verhuizing, of herstel van een opgetreden schade.

In het kader van voorgaande heeft Voestalpine Railpro, een onderneming die al meer dan 100 jaar aan onze spoorwegen werkt, gezocht naar een bedrijf dat haar magazijnen kon keuren. Hierbij is de keuze gevallen op het Stelkeur label van Stelbograaf.

13 magazijnen door heel Nederland

KeuringsrapportDe komende maanden zullen we de stellingen in alle magazijnen van Voestalpine Railpro in onder andere Hengelo, Utrecht, Zaandam, Rotterdam en Velo controleren. Onze gecertificeerde keurmeesters maken rapport op van hun bevindingen, en geven advies over eventuele door te voeren aanpassingen of reparaties.

Voor Stelbograaf is het in ons gestelde vertrouwen wederom een bevestiging dat ons Stelkeur keuringslabel meerwaarde biedt voor de gebruikers.

Johan Melchers, officieel keurmeester van Stelbograaf: "Ondanks dat het al zeer lang wettelijk verplicht is om arbeidsmiddelen te keuren, en dat de richtlijnen waaraan een keuring moet voldoen helder zijn, is het nog te vaak zo dat ondernemingen het om welke reden dan ook niet van belang vinden om jaarlijks hun stellingen te laten keuren. Voestalpine Railpro heeft haar veileigheidsbeleid gelukkig wel al jarenlang op orde, en wij zijn als Stelkeur label blij dat wij onze bijdrage kunnen leveren aan het toch al zeer goede veiligheidsbeleid in de magazijnen van Railpro." Hij vervolgt: "Voor wat ik heb begrepen is het feit dat wij onze rapportages altijd zo volledig aanleveren dat deze probleemloos als basis voor een reparatie-offerte kan dienen, een belangrijk punt in de overwegingen geweest. De klant kan op deze manier zelf bepalen door wie hij het herstel laat uitvoeren zonder gebonden te zijn. Op die manier zijn, en blijven, wij als keurmeesters onafhankelijk"

Meer informatie over het keuren van stellingen? Neem contact met ons op