Montagediensten
Montagediensten

WIJ MONTEREN ELK

MAGAZIJN EN ELK MERK

Lees meer >>

 

Gebruikte palletstellingen
Gebruikte palletstellingen

4000 M2 VOORRAAD

GEBRUIKTE MAGAZIJNINRICHTING

Bekijk onze voorraad

Nieuwe magazijninrichting
Nieuwe magazijninrichting

NIEUWE MAGAZIJNINRICHTING

BEL ONS VOOR EEN OFFERTE

Neem nu contact op >>

ontwerp-en-offerte

INHOUSE EXPERTISE

ADVIES ONTWERP & REALISATIE

Lees meer

Inductielijnen zagen
Inductielijnen zagen

INDUCTIELIJNEN ZAGEN

NAUWKEURIG EN PROFESSIONEEL

Meer weten?

Just in Time krijgt een nieuwe dimensie

De vraag die wij van een potentiële opdrachtgever kregen was even simpel als gecompliceerd: Demonteer alle palletstellingen in de magazijnen van mijn klant, maak ze schoon, en monteer ze weer in een nieuwe configuratie.  De complexiteit: We kregen vier weken met een boeteclausule als het werk niet af was. Een gebruikelijke clausule in de automotive branche en helemaal bij deze gerenommeerde autofabrikant.  

Ergens halverwege dit jaar werd Stelbograaf gevraagd mee te denken in deze omvangrijke ombouwoperatie. De opdrachtgever had al een gedetailleerde planning gemaakt waarbij niet alleen de warehouses betrokken waren, maar de complete fabriek inclusief productlijnen omgebouwd zou worden. De begin- en einddatum lagen al vast, evenals de werkvolgorde. Aan Stelbograaf de vraag of we binnen vier weken alle werkzaamheden konden uitvoeren

Enorme aantallen onderdelen te reorganiseren.

De diverse warehouses van deze autofabrikant zijn enorm qua afmetingen. De geplande activiteiten bestonden uit:

6120 stuks frames van palletstellingen demonteren, schoonmaken en monteren, aangevuld met een deel nieuwe frames. 28850 stuks liggers demonteren, schoonmaken, stickers verwijderen en opnieuw monteren. 51930 stuks gaasroosters demonteren en schoonmaken, 46000 stuks weer monteren. Ongeveer 5000 m2 veiligheidsnetten demonteren en meer dan 7000 vierkante meter weer monteren. Los daarvan nog grote aantallen aanrijdbeveiliging die herplaatst dienden te worden.

Automotive warehouse

Integraal plan van aanpak

Als één van de weinige aanbieders in de markt kan Stelbograaf een dergelijke enorme klus onder hoge tijdsdruk tot een goed einde brengen. Op basis van een calculatie waarbij per item tot op de minuut nauwkeurig werd doorgerekend wat de doorlooptijd is, kwam een planning voor de personeelsinzet tot stand. Met de planning als basis stelden we een integraal plan van aanpak op met niet alleen de werkzaamheden maar ook de veiligheidsvoorzieningen, werklocaties, werkwijze en materieelinzet werden daarin tot in detail opgesomd.

Uitvoering in tweeploegendienst

Afgelopen zomer werd ons opdracht verstrekt. Startend in augustus met een deadline in september werd vanaf de eerste dag in tweeploegendienst gewerkt. Zowel de dagploeg als de nachtploeg bestond uit 14 man met daarbij 1 voorman voor aansturing, coördinatie en aanspreekpunt tussen opdrachtgever. Dagelijks is de voortgang gemonitord om alle mijlpalen binnen de planning te realiseren.

Kort voor de opleverdatum is de volledig ombouw afgerond en overgedragen aan de opdrachtgever. Enkele uren later werden de palletstellingen alweer gevuld en werden de eerste proefproductie runs gedraaid.